Over het boek

Het boek Mijn weg naar totale vrijheid , Het levensverhaal van Sophia Vredevoogd, is geschreven door Nel de Boer. Het boek heeft 226 pagina’s.

Een stukje uit het boek:

Mijn weg naar totale vrijheid verwijst naar een niet eenvoudige weg die ik daarvoor heb moeten gaan, om tot deze vrijheid te komen. Het is eigenlijk onmogelijk om op planeet aarde vrij te zijn. Ik heb er veel voor moeten opgeven. Het was een diepe onbewuste wens die ik op een spirituele reis naar Hawaï heb geuit. Het was een heftige uitspraak, mijn omgeving was zeer verbaast en de gekko’s (salamander) begonnen veel lawaai te maken. Het was alsof ze me wilde waarschuwen, dat er veel voor opgegeven zou moeten worden. Deze gekko’s zaten met een grote groep op de muren van mijn verblijf daar.

Er zijn momenten geweest, dat ik dacht dit niet te hebben gewenst. Het betekent het verbreken van vele banden. Emotionele banden, mijn geliefden. Het materiële, dus ook het financiële, los te moeten laten. Het houdt in los te zijn van al het aardse en te kunnen leven in eenvoud. Daardoor dichter bij jezelf te komen, in contact met wie je werkelijk bent… ONTHECHTING. Mijn reizen, zoals ik ze heb beschreven, waren zeker belangrijk om in mijn kracht te komen. Vooral Australië was een voorbereiding op de moeilijke dingen die zouden gaan gebeuren, om mijn totale vrijheid te mogen bereiken!

Het werd me aan het eind van mijn schrijven pas duidelijk, toen besefte ik eindelijk mijn diepe wens. Dat wat ik had geuit op Hawaï, het ging om mijn totale vrijheid te vinden. Ik wil graag aangeven, hoe mijn weg daarin is gegaan. Een zware weg, maar toch zeer bijzonder, ik ben dankbaar dat ik deze weg heb mogen gaan. Mijn leven, rijk aan vele ervaringen die me hebben gemaakt tot wie ik nu ben.

Door onthechting ben ik in contact gekomen met mijn innerlijke rijkdom.
Had ik het anders kunnen doen? Nee, dit is mijn weg!